Ek moet bely dat ek dikwels ‘n kleingelowige is. Ja, ek sukkel dikwels (meestal) verskriklik om te “let go and let God”. Ek is ‘n “control freak”en die gevolg daarvan is dat ek dikwels nie meer weet watter kant toe nie, omdat ek my die hele tyd bekommer oor dinge waaroor ek geen beheer het nie. My man het al spottenderwys opgemerk dat “bekommer” my voltydse stokperdjie is. As ek nie regtig iets het waaroor ek my kan bekommer nie, is ek bekommerd dat ek iets belangriks vergeet het. Vanoggend lees ek weer Psalm 127 en vers 2 staan toe beskuldigend, soos ‘n paal bo water uit. “Tevergeefs dat julle vroeg opstaan en laat gaan slaap om met moeite ‘n bestaan te maak. Vir dié wat Hy liefhet, gee die Here dit in hulle slaap.” En ek, die koningin van  “control freaks” moet erken en bely dat ek my kop die afgelope maande telkens in skaampte moes laat sak.

Waar ons die afgelope jaar geswoeg en gesweet en bekommer en gekla het, het God uit ‘n onverwagse (onmoontlike?) oord skielik uitkoms gegee. God het die onwaarskynlikste mens in ons lewens gebruik om goed te doen. En so kom die geleentheid toe, oornag, in ons slaap.

Ja, hier is dus nou my belydenis en voorneme vir 2012. Dat ek nie meer kosbare tyd, wat ek kan gebruik om my dankbaarheid aan God te bewys, aan bekommernisse gaan wy nie. Dit is ‘n nuwe jaar, ‘n nuwe begin, ‘n nuwe, opwindende tyd uit God se hand wat op ons almal wag. En wanneer die beheermonster weer sy greep gaan kry, gaan ek fisies en geestelik, diep asemteue neem… “let go” (asem in), “let God” (asem uit)…

Sterkte vir die jaar.

  •  
  •  
  •  
Deur Moira Kloppers


Registreer / Register

Oops! We could not locate your form.

Maak toe / Close