Ek lees gister met afgryse die berig op die voorblad van die Beeld.  Die opskrif het my reeds aan die bewe gehad van ontsteltenis. “15j. ná sy baba met ‘two step’ vergiftig” lui dit. Ek lees die eerste paragraaf en gaan sit. “‘n Ma uit ‘n welgestelde woonbuurg in Pretoria het gif met haar baba se pap gemeng nadat die drie maande oue meisietjie nie die melk met gif in wou drink nie,” Dan volg die res van die tragiese verhaal en ek besef hierdie vrou is ‘n monster. Ek is seker daar is een of ander hartseer verhaal wat bygedra het dat sy is wie sy is, maar die feit is sy is nou ‘n monster. Haar eie twee broers het haar by die polisie aangegee: “Hulle het haar in ‘n motor gedwing, weerskante van haar gesit sodat sy nie kan uitspring nie en na die polisie gevat” lees ek verder. Die verskriklikheid van die storie het gemaak dat ek gistraand amper nie kon slaap nie.

Die eerste gedagte wat elke keer in my kop opkom is: Maar dit was ‘n onskuldige klein babatjie!

En dan… Hoe gebeur dit dat sulke mense in die eerste plek ‘n babatjie kry? Mense wat die wonderwerk van lewe as ‘n ongerief sien?

Hoe verklaar mens dit? Dan kom die volgende gedagtes soos ‘n vloedgolf. Het sy gely? Hoe verskriklik moet hierdie vrou wees as haar eie broers haar by die polisie gaan aangee? Watter ontnugtering wag daar op die vrou se ma wat steeds hoop dat daar ‘n kans is dat hierdie vrou gerehabiliteer sal word? Sal die familie ooit van hierdie verskriklike ontnugtering en trauma herstel?

En dan… (ek ril by die gedagte): Wat as die vrou weer swanger raak?

My eie, hormonale en broeis opinie: Hierdie vrou moet onmiddellik gesteriliseer word sodat sy nooit ooit weer so iets kan doen nie. Ek het simpatie met die vrou se sielkunde probleme – en ek is seker selfs meer as die gewone man op straat – maar geen siekte of versteuring of afwyking verskoon hierdie verskriklike gebeure nie.

Waar gaan alles eindig?

  •  
  •  
  •  
Deur Moira Kloppers


Registreer / Register

Oops! We could not locate your form.

Maak toe / Close